Pad dobiti Jubmes banke

Bez autora
May 09 2012

Beogradska Jubmes banka objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvo tromesečje u kojem je ova bankarska ustanova zabeležila dobit pre oporezivanja od 48,2 miliona dinara što je smanjenje od 27,8 posto u odnosu na isti period protekle godine. Prihod po osnovu kamata u periodu januar-mart bio je manji za tri posto i iznosio je 223,9 miliona dinara, dok je prihod od naknada i provizija značajno porastao sa prošlogodišnjih 19,2 miliona na 37,4 miliona dinara. Najveći negativan doprinos krajnjem rezultatu dali su rashodi od kursnih razlika koji su iznosili 29,1 milion dinara, kao i rashodi po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja koji su iznosili skoro 50 miliona dinara dok je u istom periodu prošle godine po ovom osnovu ostvaren prihod od dva miliona dinara.

Pad dobiti Jubmes bankeBeogradska Jubmes banka objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvo tromesečje u kojem je ova bankarska ustanova zabeležila dobit pre oporezivanja od 48,2 miliona dinara što je smanjenje od 27,8 posto u odnosu na isti period protekle godine.

Prihod po osnovu kamata u periodu januar-mart bio je manji za tri posto i iznosio je 223,9 miliona dinara, dok je prihod od naknada i provizija značajno porastao sa prošlogodišnjih 19,2 miliona na 37,4 miliona dinara.

Najveći negativan doprinos krajnjem rezultatu dali su rashodi od kursnih razlika koji su iznosili 29,1 milion dinara, kao i rashodi po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja koji su iznosili skoro 50 miliona dinara dok je u istom periodu prošle godine po ovom osnovu ostvaren prihod od dva miliona dinara.

Aktiva Jubmesa na kraju marta iznosila je 9,8 milijardi dinara i bila je veća za 2,1 posto od početka godine. Na kraju 2011, Jubmes banka sa aktivom od 9,6 milijardi dinara zauzimala je 0,4 posto domaćeg bankarskog tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik